Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 13.1.2019 14:19Pääministeri Sipilä: Hallitus tukee Oulua kriisissäLue lisää »
 • 11.1.2019 18:48Pääministeri Sipilän lausunto Oulun seksuaalirikosepäilyihin liittyenLue lisää »
 • 31.12.2018 11:09Pääministeri Juha Sipilän uudenvuoden tervehdysLue lisää »

Blogin arkisto

Suomenmaa

Keskustan ryhmäpuhe lähetekeskustelussa valtiontalouden kehyksistä

Jaa |

Tiistai 9.4.2013


Ymmärrys ja kohtuullisuus ovat kirjaviisauttakin tärkeämpiä avuja, kun kiistat hallitsevat yhteiskunnallista tilannetta. Ilmapiiristä pitää poistaa kaikki loukkaava ja katkera, tasoittaa epätasaisuuksia ja tehdä edessämme olevat vaikeudet siedettäviksi. Ihmisten on myös luotettava siihen, että päättäjät tavoittelevat aina oikeudenmukaisuutta.

Keskustan helmikuussa esittämä vaihtoehto lähtee tästä ajattelusta. Kakkarasta löytyvät julkisen talouden tervehdyttämisen ja talouskasvun eväiden lisäksi myös huolenpidon ja vastuunoton näkökulmat.

Maamme on kohta virallisestikin taantumassa. Vaihtotaseemme kertoo, että koko kansakunta velkaantuu. Olemme ajautumassa Euroopan talouden ihmelapsesta Kreikan tielle. Hallitus ei saavuta itse asettamiaan makrotalouden tavoitteita. Ongelmat on siirretty kuntien, työmarkkinajärjestöjen ja seuraavan hallituksen ratkaistaviksi.

Arvoisa puhemies,

Puoli vaalikautta on tuhrautunut epämääräiseen odotteluun ja jahkailuun. Julkisen talouden kestävyysvaje on noin 10 miljardia euroa. Vajeen paikkaamiseksi tarvitsemme menosääntöä sekä miljardiluokan ratkaisuja.

Keskustan menosääntö antaa enemmän liikkumatilaa kehyskauden alkuun. Esittämämme voimakkaat kasvupanostukset tuovat pelivaraa kehyskauden loppuun ja mahdollistavat suhteellisen velkaantumisen taittamisen jyrkemmin kauden lopulla kuin hallitus esitys.

Miljardiluokan ratkaisuja tarvitsemme ainakin viidessä asiassa. Ensimmäiseksi meidän pitää luoda 200.000 uutta työpaikkaa. Sen tueksi tarvitaan ratkaisuja kilpailukyvyn, teollisen pohjan uusiutumisen, koulutuksen sekä suomalaisen yrittäjyyden ja omistajuuden puolesta.

Löydän kehyspäätöksistä yhden toimenpiteen, joka on mittaluokaltaan oikea. Se on yhteisöveron alennus, mutta en jättäisi kaikkea yhden kortin varaan.

Työllistyminen on viime vuosina tapahtunut pääasiassa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Hallitus kuitenkin kiristää henkilöyhtiöiden ja ammatinharjoittajien verotusta. Sama koskee maatalousyrittäjiä. Heitä kuritetaan muutenkin.

Keskusta uskoo vahvasti vihreään talouteen ja tietotekniikan osaamisen hyödyntämiseen uusilla toimialoilla. Nämä toimialat mahdollistavat koko maan pitämisen elinvoimaisena ja suomalaisen maatalouden ja ruoantuotannon jatkumisen. Keskustan tavoitteena on kotimaisen, uusiutuvan energian osuuden lisääminen yli puoleen koko Suomen energiantarpeesta vuoteen 2030 mennessä. Tällöin emme tarvitse myöskään uusia ydinvoimalupia.

Korkean osaamisen tuotekehitys ja tutkimus loppuvat Suomesta, mikäli emme huolehdi teollisten työpaikkojen säilymisestä. Uusien työpaikkojen syntymistä vauhdittamaan Keskusta on esittänyt yli kolmen miljardin euron rahastoa, joka osaltaan varmistaa teollisuuden uusiutumisen ilman lisävelanottoa. Se toisi töitä metsänkorjuuseen, konepajoille, automaatioalalle, huoltomiehille, autonkuljettajille, insinööreille sekä tehdastyöntekijöille usealla toimialalla. Hallituksen toimi on vain sadasosa omasta esityksestämme ja vaikutukset sen mukaiset.

Toinen miljardiluokan kysymys on työurat sekä työmarkkinaratkaisu. Hallitus ei ole tehnyt mitään työurien pidentämiseksi ja työmarkkinasopu jäi syntymättä, vaikka hallitus antoi toiselle osapuolelle heidän haluamansa.

Kolmas miljardiluokan kysymys on mielenterveysongelmat ja nuorten ennenaikainen eläköityminen. Ennaltaehkäisevällä työllä esimerkiksi lasten, nuorten ja perheiden parissa helpotetaan myös inhimillistä kärsimystä. En näe hallituksen tarttuneen tähänkään ongelmaan.

Arvoisa puhemies, 

Kuntia koskevat uudistukset ovat neljäs miljardiluokan kysymys. Pakka on tässä huomattavasti pahemmin sekaisin kuin viime viikolla muutetussa osinkoverotuksessa. Tämä hallitus haluaa ensin rakentaa Suomesta keskitetyn epäkuntiin perustuvan yhteiskunnan ja sovittaa siihen terveydenhuollon palvelut. Siinä tuhotaan poliittisen ideologian vuoksi terveydenhuollon toimivatkin osat.

Pääministeri Katainen, te johdatte tätä orkesteria, teidän tehtävänne on pysäyttää tämä kohellus.

Kunnissa hoidetaan nyt samalla henkilömäärällä tuplamäärä tehtäviä kuin 20 vuotta sitten. Lisäksi tämä hallitus on tehnyt suuret leikkauksensa pääasiassa kunnilta eli tavallisten ihmisten palveluista, etupäässä vanhuksilta ja lapsiperheiltä. Nämä leikkaukset vastaavat 34 000 ihmisen vähentämistä sairaanhoitajien, sihteereiden, siivoojien, sosiaalityöntekijöiden tai opettajien tehtävistä. Leikkaukset ja lisätehtävät otetaan kuntatyöntekijöiden selkänahasta. Tämä on väärä tapa hakea tuottavuutta.

Tuottavuus paranee vähentämällä tehtäviä tai tekemällä asioita fiksummin esimerkiksi tietotekniikan avulla. Terveydenhuollon tietojärjestelmissä on edelleen parin miljardin vuotuinen säästöpotentiaali.

Keskustan kotikunta-maakuntamalli selkeyttää työnjakoa kotikunnan, maakunnan ja valtion välillä. Siinä kuntatyöntekijät saavat keskittyä perustehtäviinsä ja potilaiden pompottelu loppuu.

Työssä jaksaminen ja työhyvinvointi on se viides miljardiluokan kysymys. Edellä kuvaamani kuntatyöntekijöiden ahdinko ja ruuvin kiristäminen ovat esimerkkejä väärästä johtamisesta. Se tuo ajan myötä ongelmia ja paineita eläkejärjestelmäämme.

Arvoisa puhemies,

Luottamuksen rakentamiseksi tarvitaan ymmärrystä kohtuudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Tämän maan suurin uhka ei ole eurokriisi vaan toimintakyvytön hallitus. Arvoisa pääministeri, teidän tilanteessanne en kitkuttelisi vaan eroaisin.

Avainsanat: keskustan ryhmäpuhe, kehyspäätös, menosääntö, vihreä talous, työurat, mielenterveysongelmat, kunnat, terveydenhuolto, työhyvinvointi, luottamus, oikeudenmukaisuus