Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »
 • 5.12.2018 15:45Pääministeri Juha Sipilän lausunto Oulun tapauksista Lue lisää »
 • 4.12.2018 14:05Pääministerin puhe Muistovuosi 1918 päätösseminaarissa 4.12.2018Lue lisää »

Blogin arkisto

Avauspuhe Turun puoluekokouksessa 13.6.2014

Jaa |

Perjantai 13.6.2014


Minulle Keskusta on rohkea ja ratkaisuhaluinen. Haluan, että luomme yhteiskuntaan turvallisuutta ja toivon näköaloja. Olemme työn, yrittämisen ja välittämisen puolue. Tarjoamme vaihtoehdon hallituksen politiikalle. Tavoitteenamme on saavuttaa ykköstila ensi kevään eduskuntavaaleissa. Tavoittelemme kansan tuella suunnanmuutosta ja käännettä Suomen näivettyvään tilanteeseen.

Tvalitsette täällä Turussa myös puoluejohdon seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Asialistalla on lisäksi sääntömuutoksen käsittely, mahtava määrä puoluekokousaloitteita ja Keskustan aatteellispoliittinen uudistusohjelma Kohti 2020-lukua.

Kohti 2020 -lukua ei ole eduskuntavaaliohjelma, mutta vaaliohjelmamme rakennetaan tämän Turussa hyväksyttävän uudistusohjelman pohjalle ensi syksynä ja talvella. Kuten ohjelmaluonnoksen johdantoluvussa todetaan, Suomen talous ja suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ovat saranavaiheessa. Meillä on valittavana kaksi vaihtoehtoa: hitaan mutta vääjäämättömän näivettymisen tie tai kestävälle kasvulle perustuva kansakuntamme menestys ja hyvinvointiyhteiskunnan pelastaminen. Keskusta valitsee jälkimmäisen vaihtoehdon ja siihen etsimme eväitä tämän uudistusohjelmamme avulla.

Miljardiluokan ongelmat vaativat miljardiluokan ratkaisuja. Tätä maata on uudistettava rohkeasti pitämällä kaikki mukana. Näihin kysymyksiin ja haasteisiin haluamme täällä hyväksyttävällä ohjelmalla sekä tulevalla eduskuntavaaliohjelmalla vastata.

Kaksi vuotta sitten olimme varsin toisenlaisissa tunnelmissa.Rovaniemen jälkeen puoluejohdon tärkein tehtävä oliluottamuksen palauttaminen keskustaliikkeeseen. Se oli mahdollista vain löytämällä jälleen yhdessä tekemisen taidot. Jokainen meistä osaa jotain - yhdessä pystymme mihin vaan. Aavistin, että työ ei tule olemaan helppoa. Otin sen nöyränä vastaan, mutta uskoin yhteistyön voimaan. Olemme onnistuneet palauttamaan keskinäisen luottamuksen ja saaneet mukaan uusia toimijoita.

Kansan luottamus on mitattu kahden vuoden aikana pariin otteeseen: olimme kolme vuotta sitten eduskuntavaaleissa neljänneksi suurin puolue, kuntavaaleissa 2012 kolmanneksi suurin ja juuri pidetyissä Euroopan parlamentin vaaleissa toiseksi suurin. Lähdemme nyt tavoittelemaan ykköspaikkaa ja vastuuta Suomen vaikean tilanteen korjaamiseksi eduskuntavaaleissa ensi keväänä.

Haluan jo nyt kiittää muuta puoluejohtoa, puoluetoimiston ja piirien väkeä, eduskuntaryhmää sekä aktiivista järjestöväkeämme – teitä kaikkia. Yhä useammin palaute Keskustan teltoilta kuuluu - nyt on taas mukava olla keskustalainen. Se on paras palaute, mitä olen johtajana ikinä saanut, se on tuntunut hyvälle. NYT ON TAAS MUKAVA OLLA KESKUSTALAINENSiitä kiitos kuuluu teille kaikille. Tämä suuri muutos on tehty yhdessä.

Rovaniemen puoluekokouksen jälkeen pohdimme yhdessä, mikä puolueen toiminnassa pitää muuttua seuraavan kahden vuoden aikana. Tämän ideoinnin lopputuloksena syntyivät politiikan portaat, jotka koostuvat kolmesta eri osasta: aatteellisen pohjankirkastamisesta nykypäivään, puolueen uudistamisohjelmasta jaaskelmista kohti seuraavia vaaleja.

Aate ja arvot muodostavat puoluetyön portaikon reisilankun, joka kantaa vuosikymmenestä toiseen. Maalaisliiton syntyaikojen aatteellinen pohja kestää yhä 2010-luvulla. Tällä perustalle rakennamme ihmisyyden, kestävän talouden ja realistisen luontosuhteemme viestit.

Portaikon kaidepuu on puolueen uudistusohjelma. Päätimmeyhdeksästä uudistushankkeesta, jotka ovat nyt valmiina.Jäsenrekisteriä on laitettu kuntoon, puolueen järjestöuudistusodottaa uusien sääntöjen hyväksymistä tässä kokouksessa, ulkoista viestintää on kehitetty, puolueella on strategia, nettisivuton uudistettu, sisäis viestintää on kehitetty yhdessä Suomenmaan kanssa, koulutusuudistus on tehty, ohjelmatyöorganisoitu ja puolue on maksanut pitkäaikaisen pankkilainansa pois.

Itse portaikon ensimmäinen porras oli keskinäisen luottamuksen rakentaminen – siitä jo puhuinkin.

Toisena portaana oli nousta takaisin politiikan pelikentälle.Eduskuntavaalien jälkeen meidät käytännössä vaiettiin, Keskustaa ei ollut olemassa. Jälleen kerran meille povattiin ja toivottiinauringonlaskua. Kuntavaaleissa olimme kuitenkin kolmansia ja löimme gallupit. Nousimme jälleen noteerattavaksi poliittiseksi toimijaksi.

Kolmannen portaan keskeisenä asiana oli, että teemme vastuullista oppositiopolitiikkaa rakentamalla ihmisille selvän ja ymmärrettävän vaihtoehdon. Emme arvostele, ellei meillä oletarjota parempaa vaihtoehtoa hallituksen politiikalle. Tämä on ollut myös eduskuntaryhmän toiminnan punaisena lankana.Esimerkiksi kotikunta-maakuntamalli sekä talouspoliittinen vaihtoehtomme kasvun siivittämisestä ja valtion taseen käyttämisestä nykyistä viisaammin on huomattu ja olemme tuoneet ne esille rakentavalla tavalla.

Neljäntenä portaana on ollut asetelman luominen. Nousumme politiikan pelikentille ja rakentavan vaihtoehdon tarjoaminen ovat luoneet tilanteen, jossa Keskusta on yhteiskunnallisen keskustelun toinen napa.  Emme ole kentän reunoilla tai nurkissa, vaan keskellä haastamassa ja vastaamassa kilpailijoiden haasteeseen.

Viides porras on vaalit. Muutama viikko sitten voitimme europarlamenttivaalit, jotka ovat meille perinteisesti vaikeat.Ehdokkaat tekivät hurjan ja uutteran työn, siitä teille suuri kiitos.Keskustan menestys ei perustunut isoon vaalikassaan, näyttäviin printtimainoksiin tai mainostoimiston keksimiin sloganeihin, vaan ihmisten kohtaamiseen. Keskustan ehdokkaat jalkautuivat kaikkiin Suomen kuntiin ja tapasivat valtavan määrän ihmisiä. Seuraavaksi on vuorossa eduskuntavaalit.

Puolueen uudistaminen ei kuitenkaan lopu tähän. Se on jatkuva prosessi, jossa riittää työtä seuraavallekin puoluekokouskaudelle. Meidän on pyrittävä puolueen jatkuvan kehittämisen tilaan.

Parasta kuluneen kahden vuoden aikana on ollut ihmisten kohtaaminen eri puolilla Suomea – jalan ja pyörän selässä; sateessa ja pakkasessa; teltoilla ja tuvissa.Olen kokenut, että joukkueemme on nyt yhtenäinen – kiitokset kaikkien tuesta.

Tehdään yhdessä tästä ikimuistoinen puoluekokous. Tehdään tästäsellainen puoluekokous, että katsoessamme sitä vuosien jälkeen, voimme todeta: Turussa kylvettiin siemenet Keskustan menestykselle 2020-luvulla; että siellä löydettiin seratkaisukeskeinen asenne ja tapa, jolla isänmaa ohjattiin selviytymisen tielle; että Turussa vahvistettiin yhtenäisyyttä ja luottamusta, jotka kestivät myös myöhempinä myrskyisinä aikoina. Ohjenuorana Johannes Virolaisen opetus, että suuri puolue ei voi ajatella asemaansa vain puoluepoliittisesti, vaan ”on nähtävä maan yhteinen etu.

Pidetään tämä kirkkaana mielessä ja tehdään muutos rohkeasti yhdessä! Kiitos.

Avainsanat: Johannes Virolainen, uudistaminen, työ, yrittäminen, välittäminen, biotalous, vaihtoehto, Turku, puoluekokous