Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 16.12.2018 9:33Suomi lyhentää velkaa kymmenen vuoden jälkeenLue lisää »
 • 12.12.2018 15:38Pääministeri Sipilän puhe eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa EU:n tulevasta kehityksestäLue lisää »
 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »

Blogin arkisto

Juha Sipilä Ahti Pekkalan muistotilaisuudessa 12.9.

Perjantai 12.9.2014 klo 20:00

Tuon tähän tilaisuuteen keskustalaisen kansanliikkeen tervehdyksen.

Olemme olleet tänään saattamassa haudan lepoon yhtä tämän kansanliikkeen historian merkittävintä hahmoa.

Ahti Pekkalan elämäntyö nojasi kestäviin peruspilareihin, isänmaallisuuteen ja vahvaan aatteelliseen vakaumukseen. Politiikka oli hänelle kutsumustyötä, tapa palvella isänmaata ja lähimmäisiä. Hänen kohdallaan poliitikon titteli on kunnianimitys, ei haukkumasana.

Keskustan aatteellinen perintö on rikas. Ahti Pekkalassa yhdistyi Santeri Alkion voimakas aatteellisuus Kyösti Kallion taitoon edistää neuvottelemalla ja sovittelemalla aatteen toteutumista käytännön päätöksissä.

Ahti Pekkala teki pitkän ja vaikuttavan uran yhteisten asioiden hoitajana. Hän oli sodan nähnyt mies ja ammatiltaan pankinjohtaja.

Pekkala eteni politiikassa askel askeleelta lunastamalla luottamuksen aina vain vaativampiin tehtäviin. Hän toimi vuosia paikallispolitiikassa ja maakuntatasolla ennen valintaansa kansanedustajaksi.

Pekkala toimi Haapaveden Maalaisliiton osaston puheenjohtajana 1957-58. Puoluevaltuuskuntaan hän tuli jo 1940-luvulla ja Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi ja puoluehallitukseen 1960-luvulla. Muistamme hänet yhtenä pitkäaikaisimmista puolueemme varapuheenjohtajista. Hän hoiti tätä tehtävää vuodesta 1971 vuoteen 1986, jolloin hän jätti päivänpolitiikan siirtyessään kotilääninsä maaherraksi.

Eduskuntaan Pekkala nousi vuoden 1970 vaaleissa, joissa Keskustapuolue kärsi kirvelevän tappion. Hän toimi kansanedustajana 15 vuotta, jona aikana hän nousi yhdeksi keskustan ja koko maan näkyvimmistä poliitikoista. Pekkala toimi 1970-luvun lopussa eduskunnan puhemiehenä ja tämän jälkeen kolmessa eri hallituksessa valtiovarainministerinä vuosina 1979-1986. Hän oli siihen asti pisimpään valtiovarainministerinä toiminut poliitikko. Häntä pidettiin täsmällisenä ja jopa tiukkana, mutta inhimillisenä poliitikkona. Hän nautti suurta kansansuosiota.

Lisäksi Pekkala ehti toimia kolmesti presidentin valitsijamiehenä.

Pekkalan pesti puoluehallituksen jäsenenä yli kahdenkymmenen vuoden ajan kolmella eri vuosikymmenellä hakee vertaistaan. Puolueen kunniajäseneksi hänet valittiin vuonna 1996.

Pekkala korosti aatteen tärkeyttä. Hän muistutti, että aatteeton kansanedustaja on kuin leipäpappi. Silloin ei kauaa jaksa tehdä työtä. Hän koki itsensä kansan palvelijaksi, jolla oli aito innostus ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen ja yhteiskunnan rakentamiseen.

Ahti seurasi politiikkaa säännöllisesti loppuun saakka. Edustan itse aivan toista sukupolvea, mutta iloitsen siitä, että meillekin ehti muodostua hyvä ja lämmin suhde.

Ahti tapasi harvakseltaan soitella minulle. Mieleen ovat jääneet erityisesti hänen neuvonsa siitä, miten mediaan ja toimittajiin pitää suhtautua. Ahti kehotti kohtelemaan toimittajia aina sitä ystävällisemmin, mitä ilkeämmin he kirjoittavat. Minusta tuo ohje kuvaa hyvin Ahdin luonnetta ja tapaa ajatella asioista.

Minulle päällimmäiseksi muistoksi Ahti Pekkalasta jää valoisa, optimistinen elämänasenne, kanssaihmisten kunnioitus ja halu etsiä aina rakentavia ratkaisuja yhteisiin ongelmiin. Tuo muisto velvoittaa.

Avainsanat: Ahti Pekkala, valtiovarainministeri, puhemies, maaherra, aate, isänmaallisuus