Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 13.1.2019 14:19Pääministeri Sipilä: Hallitus tukee Oulua kriisissäLue lisää »
 • 11.1.2019 18:48Pääministeri Sipilän lausunto Oulun seksuaalirikosepäilyihin liittyenLue lisää »
 • 31.12.2018 11:09Pääministeri Juha Sipilän uudenvuoden tervehdysLue lisää »

Blogin arkisto

Suomenmaa

EU-vaaleja kohti - hihat heilumaan!

Perjantai 25.4.2014 - Juha Sipilä

Kuukauden kuluttua 25.5. järjestetään Euroopan parlamentin vaalit. Suomesta valitaan 13 europarlamentaarikkoa ajamaan maamme asiaa europarlamentin päätöksenteossa. Meillä on poikkeuksellisen vahva ehdokasjoukko, josta olen ylpeä. Listalta löytyy niin istuvia meppejä, kansanedustajia kuin yksi komissaari. Siellä on entinen ministeri, usean eri alan asiantuntijoita, yrittäjiä, maanviljelijöitä, nuoria ja opiskelijoita. Keskusta on myös ainut suomalainen puolue, jonka ehdokas on eurooppalaisen puolueen kärkiehdokas.

Vaalityö on polkaistu käyntiin ja keskustan vaalibussi on aloittanut kierroksensa. Meidän ei pidä kuitenkaan tuudittautua hyvän olon tunteeseen. Meitä kaikkia keskustalaisia tarvitaan, jotta saamme oman viestimme perille ja keskustalaiset mepit Euroopan parlamenttiin. Kannustan siis kaikkia viemään keskustalaista viestiä eteenpäin. Uskon, että pelaamalla yhteiseen maaliin, saavutamme parhaan tuloksen. Olen varma, että tämä joukkue pystyy siihen.

Keskustalle Euroopan unioni on itsenäisten jäsenvaltioiden yhteisö. Suomen äänen pitää kuulua ja kädenjälkemme näkyä Euroopan unionissa. Edustajiemme on valvottava kansallista etuamme esimerkiksi maatalous- ja aluepoliittisissa ratkaisuissa.

Suomi on Euroopan unionin jäsen ja euromaa. Nämä ovat tosiasioita, joista ei äänestetä Euroopan parlamentin vaaleissa. Näissä vaaleissa äänestetään siitä, mihin suuntaan EU:ta halutaan kehittää.

Keskusta haluaa, että EU on suuri suurissa ja pieni pienissä asioissa. Euroopan unionille kuuluvat suuret yhteiset asiat kuten rauha ja vakaus, yhteismarkkinoiden toimivuus, kauppasuhteet, ilmastonmuutoksen torjunta sekä yhteisten ulkosuhteiden hoito.

Eurooppalaisen yhteistyön on oltava käytännönläheistä. Direktiiveillä ei tarvitse säännellä kaikkea, eikä Suomen pidä tulkita unionin lainsäädäntöä liioitellun tiukasti. Tarvitsemme enemmän maalaisjärkeä ja vähemmän korulauseita, enemmän tekoja ja vähemmän mielikuvia. Kansalaisten luottamus unioniin saavutetaan vain konkreettisilla teoilla.

Keskusta lähtee EU-vaaleihin teemalla ”Koti kuntoon – tuuletusta Eurooppaan”.  Tämä perustuu ajatukseen, että vahva ja asiansa osaava kotimaa luo parhaan perustan Eurooppa-politiikalle ja muulle kansainväliselle yhteistyölle.

Kotiasioiden kuntoon laittaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että myös Suomen on täytettävä talouspolitiikan vaatimukset, joita olemme asettaneet ja muilta vaatineet.

Keskusta vastustaa EU-maiden yhteistä velkaa ja liittovaltiokehitystä. Suomen pitää hakea liittolaisia tälle linjalle EU:n sisällä. Niin EU:n sosiaalidemokraattien kuin Euroopan kansanpuolueenkin kärkiehdokkaat kannattavat eurobondeja eli yhteisen velkapiikin avaamista.

EU tarvitsee myös tuuletusta. Pohjamutia myöten on mietittävä, miten yhteiset tavoitteet voidaan saavuttaa parhaiten. Se edellyttää kykyä arvioida kriittisesti tähänastisen työn saavutuksia, virheitä ja puutteita. On keskusteltava siitä, mitkä tehtävät kuuluvat unionille ja mitkä on parempi hoitaa kansallisella ja paikallisella tasolla.

Viimeistään nyt on aika kääriä hihat ja ruveta töihin ehdokkaidemme puolesta. Tsemppiä ja voimia EU-vaalikentille – ja muistakaa käydä äänestämässä!

Julkaistu Suomenmaassa 25.4.2014

Avainsanat: Euroopan parlamentin vaalit, EU, Euroopan unioni