Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 16.12.2018 9:33Suomi lyhentää velkaa kymmenen vuoden jälkeenLue lisää »
 • 12.12.2018 15:38Pääministeri Sipilän puhe eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa EU:n tulevasta kehityksestäLue lisää »
 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »

Blogin arkisto

Vastaukseni SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaiselle

Perjantai 4.10.2013 klo 14:28

Keskustan mielestä meidän on tunnustettava kipeätkin tosiasiat yhteiskunnassa. Kaikista asioista on pystyttävä puhumaan tässä taloudellisessa tilanteessa. Olemme halunneet tehdä vastuullista politiikkaa myös oppositiosta käsin.

Toimme helmikuussa esille selviytymissuunnitelman, jossa esiteltiin vaihtoehtomme päälinjauksia. Eläkeiän korottaminen asteittain on ollut työurien jatkamisen työkalupakissa jo pitkään. Ennen kuntavaaleja julkistimme oman mallimme kuntia koskeviin uudistuksiin, kotikunta-maakuntamallin. Viime viikolla teimme esityksen sosiaali- ja terveydenhuollon rahoittamiseksi. Tämä linja saa jatkoa, kun syvennämme muun muassa eläkepoliittisia linjauksia loppuvuodesta.

Ihmiset elävät nykyään entistä terveempinä ja entistä pidempään kaikkialla. Suomi on niitä harvoja eurooppalaisia maita, joka ei ole vielä kyennyt nostamaan eläkeikää.  Tietojeni mukaan EU:n jäsenmaista 19 on jo nostanut eläkeikää, muutamat jopa kahdesti. Pelkällä päätöksellä on miljardiluokan vaikutukset kestävyysvajeeseen.

On selvää, että työuria on jatkettava alusta, keskeltä ja lopusta. Ratkaisuun pitää kuulua myös eläkeiän nosto vähitellen. Meidän on pystyttävä turvaamaan myös tulevien sukupolvien eläkkeiden kestävä taso, jotta se riittää elämiseen. Luotan siihen, että työmarkkinajärjestöt ja hallitus pääsevät asiassa sopuun. Tukemme tämän kipeän päätöksen tekemiseksi helpottaa myös hallituksen tietä tässä asiassa.

Eläkeiän nostamiselle tavoitellaan myös työn tarjonnan lisäämistä. Keskustan mielestä eläkeiän asteittaisella nostamisella on monikymmenkertainen vaikutus työn tarjontaan kuin hallituksen kaavailemilla muutoksilla kotihoidon tukeen ja se on oikeudenmukaisempi.

Mekaaninen päätös eläkeiän korottamisesta ei tietenkään yksin riitä, vaan rinnalle tarvitaan uskottava näkymä työpaikkojen riittävyydestä ja uusista työpaikoista. Tähän Keskusta on esittänyt yhdeksi vaihtoehdoksi miljardiluokan kasvurahastoa, joka on osaltaan luomassa edellytyksiä uusien työpaikkojen luomiseksi.

Poliittisessa keskustelussa pitäisi päästä eroon pikkunäppäryydestä, kuten yksittäisten ehdokkaiden vaalikonevastausten pyörittelystä, rakentavaan keskusteluun puolueiden vaihtoehdoista. Tätä tulen osaltani edistämään ja toivon, että myös sinä voit olla näissä talkoissa mukana.

Tsemppiä!

Juha

Avainsanat: Urpilainen, eläkeiän nosto