Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 12.12.2018 15:38Pääministeri Sipilän puhe eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa EU:n tulevasta kehityksestäLue lisää »
 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »
 • 5.12.2018 15:45Pääministeri Juha Sipilän lausunto Oulun tapauksista Lue lisää »

Blogin arkisto

Arvojen merkitys käytännön yrityselämässä

Torstai 24.2.2011 klo 21:15

Työssäni yrittäjänä 25 vuoden aikana kaikista tärkein työkaluni on ollut arvot. Ne muodostavat maaperän, mihin kaikki päätöksenteko nojaa – kristillinen arvopohja antaa hyvät eväät myös poliittiseen päätöksentekoon.

Ensimmäisessä yrityksessäni Solitra Oy:ssä olimme hakemassa rahoitusta vaikeassa tilanteessa. Tilillä oli 1500 markkaa rahaa ja maksamattomia laskuja miljoonan edestä. Lauri Kuokkanen opasti minua vanhempana yrittäjänä: ”Juha, jos et mitään muuta muista minun opetuksistani, muista ainakin, että tällaisessa tilanteessa on oltava täysin rehellinen”. Juuri vaikean tilanteen kertominen rehellisesti teki pankinjohtajaan vaikutuksen ja saimme rahoituksen.

Arvot joutuvat koetukselle varsinkin vaikeina aikoina – etenkään silloin niistä ei saa luopua. Työskennellessäni Elektrobit Oy:ssä, JOT-liiketoiminnassa jouduimme irtisanomisien eteen. Saimme vaikeassa tilanteessa positiivista palautetta, kun sitäkin tilannetta käsiteltiin arvojen näkökulmasta. On tärkeää, etteivät väärät ihmiset tunne syyllisyyttä tilanteesta. Työttömäksi jäämisessä on tarpeeksi kestämistä. Tilanne ei ole mukava johdollekaan. Olen aina sanonut, että omat potkut tympäisevät kaksi viikkoa, mutta potkujen antajaa tilanne vaivaa koko loppuelämän.

Elektrobitin toimintaa on ohjannut arvot jo yli 25 vuotta. Yksi arvoista kuului: kannamme yhteiskuntavastuumme hyvänä yrityskansalaisena. Tästä näkökulmasta yrityksien päätehtävä on taloudellisen hyvinvoinnin ja työn luominen sille alueelle, missä se toimii. Esimerkiksi verojen maksun periaatteena oli maksaa verot sinne, missä voittokin syntyi.

Aktiivikaiuttimia valmistava Genelec Oy on nostanut ympäristöarvot yhtä tärkeiksi tuotteen laadun ja tuloksen rinnalle. Yritys teki arvion aiheuttamastaan hiilidioksidikuormasta. Kaikkien yllätykseksi merkittävin asia oli se, että vuoden aikana valmistetut kaiuttimet kuluttivat sähköä noin 250 omakotitalon verran pelkästään sillä, että ne olivat seinällä ”valmiustilassa”. Tähän tehtiin tuotekehityksessä muutos siten, että kaiuttimet eivät vie enää lainkaan virtaa valmiustilassa. Tämä on yksi hyvä esimerkki muutoksesta, mihin päädytään, kun toimitaan arvopohjalta.

Vuonna 1996 kiersin isoisäni kanssa hänen sotapolkuaan Karjalassa. Tuolla reissulla hän totesi meille, että tajuatteko te lapset kuinka hyvä maa Suomi on. Nuo sanat olivat mielessäni, kun minua kysyttiin keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi viime toukokuussa. Nyt ajattelen meidän omia lastenlapsiamme ja sitä, millaisen maan me jätämme heille.

Avainsanat: arvot, juha sipilä