Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 16.12.2018 9:33Suomi lyhentää velkaa kymmenen vuoden jälkeenLue lisää »
 • 12.12.2018 15:38Pääministeri Sipilän puhe eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa EU:n tulevasta kehityksestäLue lisää »
 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »

Blogin arkisto

Enää keskioluen alkoholipitoisuus ratkaisematta?

Maanantai 9.2.2015 klo 17:30

Keskusta julkisti viikonloppuna ohjelmansa tuleviin eduskuntavaaleihin. Esitimme jo pari viikkoa omat sitten viisi tavoitettamme Suomelle. Päivän keskustelun perusteella voisi tulkita, että ohjelmamme on saanut hyväksynnän. Kaikki ovat nyt sitä mieltä, että

-         hyvinvointieroja pitää pienentää

-         satsaamme osaamiseen ja koulutukseen

-         uudistamme julkisen sektorin johtamista ja puramme byrokratiaa ja normeja

-         asetamme kunnianhimoiset tavoitteet bio- ja kiertotalouteen sekä ilmastomuutoksen torjuntaan

-         luomme edellytyksiä uusille työpaikoille ja tasapainotamme julkisen talouden niin, että velaksi eläminen loppuu

Tänään keskusteluun on noussut ensimmäisen tavoitteen yksi keino, joka oli esillä jo vuonna 2013 hyväksytyssä alkoholipoliittisessa tavoitelinjauksessamme. On siis ilmeisesti vain yksi ongelma jäljellä: mikä on keppanan alkoholipitoisuus.

Alkoholipolitiikka herättää aina tunteita. Se on myös alue, missä erilaiset intressit vahvasti törmäävät. Meillä kohtuukäyttäjillä asia ei ole ongelma ja uskon, että tähänkin asiaan on löydettävissä yhteisymmärrys suomalaisten parhaaksi.

Voin sanoa, että kaupassa myytävän oluen vahvuuden pienentäminen ei ole lähimainkaan Keskustan kärkihankkeita seuraavalla vaalikaudella. Emme tingi tavoitteestamme pienentää alkoholin aiheuttamia haittoja suomalaisille perheille ja yksilöille, mutta keinoista olemme valmiita keskustelemaan ja jopa niitä vaihtamaan. Olemme myös tietoisia siitä, että asia on EU-oikeudellisesti tulkinnanvarainen. Suomen kannalta on tärkeämpiäkin päätöksiä edessä kuin keskioluen laimentaminen.

Asia on syytä asettaa oikeisiin mittasuhteisiin ja perustella, miksi haluamme asiasta keskustella. Tavoitteemme on, että alkoholihaittojen aiheuttamat ongelmat suomalaisille perheille ja yksilöille saadaan viimeinkin vähenemään. Tämä on yhteiskunnallemme miljardiluokan kysymys. Ruotsissahan tämä kakkosoluiden käytäntö on ollut voimassa pitkään.

Alkoholin kulutukseen voidaan vaikuttaa sen saatavuudella, hinnalla sekä mainonnalla. Mihin ikinäkään näistä puuttuu, tulee valtava älämölö. Viime kädessä me jokainen teemme osto- ja juomispäätöksemme itse. Alkoholipolitiikka on oman vastuunoton politiikkaa.

Omassa linjauksessamme on monia ehdotuksia, jotka tukevat normien vähentämistä ja sallivuutta. Esitimme muun muassa, että ravintoloiden aukioloajat voisivat pidentyä. Toivon, että mahdollisimman moni lukisi linjauksen kokonaan.

Käytävä keskustelu on tyypillistä suomalaista poliittista keskustelua. Esitettyjä keinoja ammutaan joukolla alas, mutta kukaan ei esitä mitään muuta tilalle. Tässäkin asiassa tarvitaan ratkaisuja eikä mitään tyhjää poliittista retoriikkaa, mikä ei ole auttanut ennenkään.

Nyt itse kullakin olisi hyvä tilaisuus esittää parempia ehdotuksia miljardiluokan kuluja aiheuttavan ongelman ratkaisemiseksi. Olemme kuulolla ja aina valmiita ottamaan parempia keinoja käyttöön inhimillisten kärsimysten välttämiseksi.

Avainsanat: alkoholipolitiikka, keskiolut