Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »
 • 5.12.2018 15:45Pääministeri Juha Sipilän lausunto Oulun tapauksista Lue lisää »
 • 4.12.2018 14:05Pääministerin puhe Muistovuosi 1918 päätösseminaarissa 4.12.2018Lue lisää »

Blogin arkisto

Keskittämisen sijaan hajautuksesta kilpailuetu

Perjantai 13.1.2012 - Juha Sipilä

Suomella olisi suuri mahdollisuus tehdä hajautuksesta kilpailuetu. Hajautetussa mallissa ihminen voi asua kotonaan - koko Suomessa. Puolangalta tai Hailuodosta voidaan tehdä etätyötä minne tahansa. Etätyö voidaan tehdä kotoa tai kunnan "yrityspalvelukeskuksesta". Nykyisen teknologian huimat mahdollisuudet tehdä hajautetusti työtä, koulutusta, hallintoa, palveluja, energiaa ja elintarviketuotantoa uhkaavat jäädä hyödyntämättä. Suomalaisilla yrityksillä on erinomainen pohja rakentaa virtuaaliyliopistoa tai -terveysasemaa. Kun laajakaista viimein saataisiin joka kotiin, tarjoaisi suomalainen teknologia erinomaisen alustan hajautettuun elämiseen. Nykyinen kuntarakenteemme vapaaehtoisilla liitoksilla höystettynä tarjoaa erinomaisen alustan hajautetun mallin viilaamiselle sellaiseen iskuun, että niin mallista kuin teknologiastakin syntyisi uusia vientituotteita.

Ministeri Virkkusen kuntakartta vuoti tänään julkisuuteen. Se perustuu 70 kunnan malliin. Virkkunen on toistuvasti kertonut eduskunnassa, ettei pakkoa käytetä kuntarakenteen uudistamisessa. Selvää kuitenkin on, että ilman pakkoa julkisuuteen vuotanutta mallia ei saada toteutettua.

Pohjois-Pohjanmaan kartta sisältää seitsemän kuntaa. Kainuussa olisi kolme kuntaa. Maakuntarajan ylittäisi Vaalan ja Utajärven liitos sekä Kuusamon ja Posion yhteenliittymä. Taivalkoski liittyisi joko Pudasjärveen tai Kuusamoon.

Liitokset tulisivat olemaan erittäin haasteellisia. Oulu on juuri sulattelemassa edellistä viiden kunnan liitosta. Nyt mukaan tulisivat Kempele, Muhos, Tyrnävä, Liminka, Lumijoki ja Hailuoto. Sulattelemista riittäisi myös Raahen ympärille rakennettavassa kunnassa, joka ulottuisi kahdeksan kunnan liitoksena Pyhännälle saakka. Samoin Kalajoen ja Ylivieskan ympärille rakentuisi kuuden kunnan yhteenliittymä.

Paikallistuntemuksen puute näkyy Pohjoisen kuntien pinta-aloissa. Kunnat olisivat pääsääntöisesti Uudenmaan kokoisia. Kokoomuksen ihannoimassa Tanskan mallissa on aivan toinen lähtötilanne. Koko maa on suunnilleen Uudenmaan kokoinen. Väkiluvun lisäksi on otettava huomioon myös välimatkat. Tanskan malli toteutuu, kun pakataan laukkumme ja muutetaan kaikki Uudellemaalle. Silloin voidaan pitää olemassa olevat kunnat Uudenmaan alueella ja sammuttaa muualta valot.

Positiivista tämän päivän uutisessa on se, että myös presidenttiehdokkaat voivat ottaa Virkkusen malliin kantaa ennen vaaleja. Koko vaalien ennakkoasetelma voi muuttua, kun punnitaan ehdokkaiden mielipiteitä suomalaisten tasavertaisuudesta ja sen toteutumisesta koko Suomessa.

Juha Sipilä
Kansanedustaja (kesk)
Keskustan eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja

 

Avainsanat: kuntakartta, keskittäminen, hajautus, kilpailuetu