Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 13.1.2019 14:19Pääministeri Sipilä: Hallitus tukee Oulua kriisissäLue lisää »
 • 11.1.2019 18:48Pääministeri Sipilän lausunto Oulun seksuaalirikosepäilyihin liittyenLue lisää »
 • 31.12.2018 11:09Pääministeri Juha Sipilän uudenvuoden tervehdysLue lisää »

Blogin arkisto

Suomenmaa

Tiedote: Keskustan Sipilä huolissaan piilovelkaantumisesta ja kasvupaketin näköalattomuudesta

Tiistai 8.4.2014 klo 14:56

8.4.2014

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on huolissaan paitsi valtion velkaantumisesta myös piilovelkaantumisesta. Vuosien 2011 - 2013 aikana alijäämää on syntynyt yhteensä yli 23 miljardia euroa. Tämän lisäksi valtio on tulouttanut Solidiumista miljardin enemmän kuin yhtiö on tuottanut.

-Todellinen alijäämä on siis ainakin 24 miljardia. Velka on kuitenkin kasvanut reilulla 14 miljardilla samana aikana. Todellisuudessa tilanne on melkein 10 miljardia euroa huonompi kuin pelkkä velan kokonaisluku kertoo. Meille on syntynyt piilovelkaa. Halot ovat loppuneet ja huonekaluja jo poltetaan, Sipilä valotti keskustan ryhmäpuheenvuorossa keskusteltaessa kehysriihen päätöksistä vuosille 2015 - 2018.

Sipilä tarjosi keskustan vaihtoehtona talousohjelmaa, jolla velaksi eläminen lopetetaan kuudessa vuodessa. Jatkuva uusiutuminen on myös paras takuu eriarvoistumiskehityksen hillitsemiseksi. Vain vahva talous ja korkea työllisyys turvaavat sosiaalisen hyvinvoinnin.

Kehysriihen kasvupakettia Sipilä piti näköalattomana ja heiveröisenä. Tavoitteena pitää olla 200 000 uutta työpaikkaa.

-Markkinavoimat eivät yksin pysty hoitamaan teollista rakennemuutosta, vaikka Suomella on edelleen suhteellista kilpailuetua lukuisilla aloilla, Sipilä painotti keskustelussa.

Uusia työpaikkoja on luotavissa erityisesti suhteellisen kilpailuedun aloille. Suhteellista kilpailuetua Suomella on ennen muuta energia-alalla, elintarviketeollisuudessa, matkailussa ja tietotekniikassa. Lisäksi on luotava edellytyksiä yrittäjyydelle.

-Kun tavoite on selvä, seuraava tehtävä on esteiden raivaaminen. Jos työpaikkojen syntymisen esteenä on rahoitus, keskusta on valmis käyttämään tämän muutoksen tekemiseen valtion tasetta eli omaisuutta. Tavoitteen saavuttamiseksi olen valmis muuttamaan valtion ei-strategista omistusta uuteen muotoon, siis uuteen muotoon, mutta vain, jos lopputuloksena on teollisen rakennemuutoksen vauhdittaminen ja 200 000 työpaikkaa. Muuten ei kannata myydä eurollakaan, Sipilä kiteytti.

Lisätietoja: Keskustan puheenjohtaja, kansanedustaja Juha Sipilä, puhelin 0400 284 774 ja puoluejohdon neuvonantaja Riina Nevamäki, puhelin 040 705 2593

Avainsanat: kehys 2013 - 2018, piilovelkaantuminen, kasvupaketti, kilpailuetu, työpaikat, valtion omaisuus

Keskittämisen sijaan hajautuksesta kilpailuetu

Perjantai 13.1.2012 - Juha Sipilä

Suomella olisi suuri mahdollisuus tehdä hajautuksesta kilpailuetu. Hajautetussa mallissa ihminen voi asua kotonaan - koko Suomessa. Puolangalta tai Hailuodosta voidaan tehdä etätyötä minne tahansa. Etätyö voidaan tehdä kotoa tai kunnan "yrityspalvelukeskuksesta". Nykyisen teknologian huimat mahdollisuudet tehdä hajautetusti työtä, koulutusta, hallintoa, palveluja, energiaa ja elintarviketuotantoa uhkaavat jäädä hyödyntämättä. Suomalaisilla yrityksillä on erinomainen pohja rakentaa virtuaaliyliopistoa tai -terveysasemaa. Kun laajakaista viimein saataisiin joka kotiin, tarjoaisi suomalainen teknologia erinomaisen alustan hajautettuun elämiseen. Nykyinen kuntarakenteemme vapaaehtoisilla liitoksilla höystettynä tarjoaa erinomaisen alustan hajautetun mallin viilaamiselle sellaiseen iskuun, että niin mallista kuin teknologiastakin syntyisi uusia vientituotteita.

Ministeri Virkkusen kuntakartta vuoti tänään julkisuuteen. Se perustuu 70 kunnan malliin. Virkkunen on toistuvasti kertonut eduskunnassa, ettei pakkoa käytetä kuntarakenteen uudistamisessa. Selvää kuitenkin on, että ilman pakkoa julkisuuteen vuotanutta mallia ei saada toteutettua.

Pohjois-Pohjanmaan kartta sisältää seitsemän kuntaa. Kainuussa olisi kolme kuntaa. Maakuntarajan ylittäisi Vaalan ja Utajärven liitos sekä Kuusamon ja Posion yhteenliittymä. Taivalkoski liittyisi joko Pudasjärveen tai Kuusamoon.

Liitokset tulisivat olemaan erittäin haasteellisia. Oulu on juuri sulattelemassa edellistä viiden kunnan liitosta. Nyt mukaan tulisivat Kempele, Muhos, Tyrnävä, Liminka, Lumijoki ja Hailuoto. Sulattelemista riittäisi myös Raahen ympärille rakennettavassa kunnassa, joka ulottuisi kahdeksan kunnan liitoksena Pyhännälle saakka. Samoin Kalajoen ja Ylivieskan ympärille rakentuisi kuuden kunnan yhteenliittymä.

Paikallistuntemuksen puute näkyy Pohjoisen kuntien pinta-aloissa. Kunnat olisivat pääsääntöisesti Uudenmaan kokoisia. Kokoomuksen ihannoimassa Tanskan mallissa on aivan toinen lähtötilanne. Koko maa on suunnilleen Uudenmaan kokoinen. Väkiluvun lisäksi on otettava huomioon myös välimatkat. Tanskan malli toteutuu, kun pakataan laukkumme ja muutetaan kaikki Uudellemaalle. Silloin voidaan pitää olemassa olevat kunnat Uudenmaan alueella ja sammuttaa muualta valot.

Positiivista tämän päivän uutisessa on se, että myös presidenttiehdokkaat voivat ottaa Virkkusen malliin kantaa ennen vaaleja. Koko vaalien ennakkoasetelma voi muuttua, kun punnitaan ehdokkaiden mielipiteitä suomalaisten tasavertaisuudesta ja sen toteutumisesta koko Suomessa.

Juha Sipilä
Kansanedustaja (kesk)
Keskustan eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja

 

Avainsanat: kuntakartta, keskittäminen, hajautus, kilpailuetu