Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 16.12.2018 9:33Suomi lyhentää velkaa kymmenen vuoden jälkeenLue lisää »
 • 12.12.2018 15:38Pääministeri Sipilän puhe eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa EU:n tulevasta kehityksestäLue lisää »
 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »

Blogin arkisto

Megan nettiyhteyttä ei vieläkään koko maassa

Keskiviikko 2.2.2011 klo 9:50

Kohtuuhintaisen yhden megabitin laajakaistayhteyden piti olla kaikkien saatavilla viime vuoden heinäkuun alusta alkaen. Näin ei valitettavasti ole tapahtunut, vaikka viestintäministeriö määritteli tämän postin veroiseksi yleispalveluksi. Ministeriön mukaan viime heinäkuuhun mennessä viimeisetkin katvealueet piti poistua.

Esimerkiksi Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja Puolangalla tiedetään, etteivät katvealueet ole suinkaan poistuneet. Ongelma on pahentunut merkittävästi Soneran kerättyä kupariverkon kaapelit romukoppaan. Syrjäseuduilla laki ei toteudu kahdessa kohdassa. Ensinnäkin palvelua ei ole aina saatavissa ja toiseksi tarjottu palvelu ei täytä kohtuuhintaisen vaatimuksia.

Viestintäministeriössä toivotaan edelleen sinisilmäisesti, että kohtuuhintainen laajakaista toteutuu vapaaehtoisuuden pohjalta. Voin vakuuttaa, että markkinavoimat eivät tule hoitamaan tätä asiaa vapaehtoisuuden pohjalta kuntoon. Asiassa on surkuhupaisia piirteitä, joista kärsivät niiden alueiden asukkaat, joilla on tähän saakka ollut toimiva puhelinyhteys jo 1950-luvulta saakka.

Mielestäni kysymys on puhtaasti väärällä tavalla toteutetusta yksityistämisestä. Jos tällainen asia annetaan yksityisen yrityksen hoidettavaksi, samalla tulee lupaehdoissa varmistaa, että sama palvelutaso säilytetään koko Suomessa. Jos markkinavoiman annetaan ohjautua vapaasti, huomaamme, että meillä on palvelut vain suurimmissa asutuskeskuksissa. Siis siellä, mistä eurot tulevat kaikkein helpoiten.

Nyt on sinisilmäisesti luotettu esimerkiksi 450 MHz:n verkon hoitavan purettujen kuparikaapeleiden täyttämän aukon. Teknologian kehittänyt amerikkalainen Qualcomm on päättänyt lopettaa liiketoiminnan, koska teknologia otettiin käyttöön vain Suomessa ja Slovakiassa. Verkko ajetaan todennäköisesti alas jo vuoden 2011 aikana. Alan ammattilaiset ymmärtävät, ettei tällä verkolla voida taata riittävää nopeutta kuin tilanteissa, missä yhtäaikaisia käyttäjiä on vähän.  Kokeilin itsekin laitetta vuoden verran ja huonoksi totesin. Palvelun rakentamiselle tämän varaan olisi pitänyt sanoa heti, että höpö höpö.

Tässä on erittäin hyvä esimerkki siitä, missä markkinavoimat ovat vieneet päättäjiä. Asia tulee kuntoon vain valvomalla, että tehtyä lakia noudatetaan. Jämäkällä asian puolustamisella yhden megan nettiyhteys toimisi siellä, missä on aiemmin toiminut lankapuhelin.

Avainsanat: laajakaista, kupariverkko, 450 Mhz