Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 12.12.2018 15:38Pääministeri Sipilän puhe eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa EU:n tulevasta kehityksestäLue lisää »
 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »
 • 5.12.2018 15:45Pääministeri Juha Sipilän lausunto Oulun tapauksista Lue lisää »

Blogin arkisto

Kasvurahastopäätöksellä kiire

Tiistai 3.9.2013 - Juha Sipilä

Vaikka tämän päivän Nokia-uutinen oli odotettu, se ei ainakaan ensivaikutelmana tuntunut hyvältä. Suomen kannalta uutinen voi olla hyvä tai huono, se on paljolti meistä itsestämme kiinni. Toisaalta meistä tulee nyt merkittävä Microsoft -maa, toisaalta suomalaisten työpaikkojen yllä leijuu uhka. Murrosvaiheissa on kuitenkin aina suuri mahdollisuus. Patentit jäivät yhtiöön ja verkkoliiketoimintaan keskittymällä toiminta Suomessa voi hyvin laajentuakin.

Yhteiskuntana meidän on nyt keskitettävä voimamme mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Yksi maailman johtavista tietotekniikkajäteistä on nyt rantautunut tukevasti Suomeen. Microsoftista tulee yksi Suomen suurista työnantajista. Positiivisen skenaarion mukaan uusi omistaja investoi jatkossa nimenomaan Suomeen, pahimmillaan kansainvälinen toimija löytää toiminnoille kilpailukykyisempiä paikkoja kuin Suomi. Tähän voimme kuitenkin itse vaikuttaa.

Hinta-arvio ei kuulu minulle, mutta kieltämättä halvalta liiketoiminnan myynti tuntuu. Vertailukohtaa voinee hakea esimerkiksi Nokian viisi vuotta sitten ostaman yhdysvaltalaisen Navteq:n hinnasta. Silloin 500 miljoonan euron liikevaihtoa tehneestä yrityksestä Nokia maksoi enemmän kuin mitä se saa nyt koko 15 miljardin kokoisesta matkapuhelinliiketoiminnastaan Microsoftilta. Markkinat tietysti lopulta arvioivat myös kauppahinnan. Suomen kannalta toivottavinta olisi kauppahinnan käyttäminen tuotekehitykseen täällä.

Nokian merkitys Suomelle on ollut merkittävä. Viimeisen kahdenkymmenen vuoden kehitys Suomessa ei olisi ollut mahdollista ilman Nokiaa. Tämä kauppa on osa meneillään olevaa teollista rakennemuutosta, mihin meidän on pystyttävä reagoimaan. Suomessa on pula kasvavista pk-yrityksistä. Muutosta vauhdittamaan tarvitsemme monia toimia, myös yhteiskunnan panosta. Esittämämme miljardiluokan kasvurahasto on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Yhtä uutta Nokiaa tässä tilanteessa lienee turha haikailla. Sen sijaan voimme tavoitella tuhatta pientä, jotka yhdessä muodostavat vaikka kaksikin Nokiaa.

Ei tarvitse olla suuri ennustaja, jos veikkaa uusien työpaikkojen syntyvän niihin yrityksiin, jotka ratkovat maailman suuria ongelmia: ruoka, vesi, energia ja ilmastomuutos. Myös tietotekniikan osaamista tarvitaan uudessa vihreässä taloudessa. Lasken vihreään talouteen myös sähköiset palvelut, missä Suomi on vasta lapsen kengissä. Suomi on tuhansien mahdollisuuksien maa, perusvahvuutemme eivät ole kadonneet mihinkään. Tästäkin muutoksesta selvitään.

Avainsanat: kasvurahasto, nokia-uutinen, microsoft, teollisuuden rakennemuutos