Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 13.1.2019 14:19Pääministeri Sipilä: Hallitus tukee Oulua kriisissäLue lisää »
 • 11.1.2019 18:48Pääministeri Sipilän lausunto Oulun seksuaalirikosepäilyihin liittyenLue lisää »
 • 31.12.2018 11:09Pääministeri Juha Sipilän uudenvuoden tervehdysLue lisää »

Blogin arkisto

Suomenmaa

Perheet tarvitsevat tukea, eivät pompottelua

Maanantai 16.9.2013


Suomi loistaa maailmanlaajuisesti kärkipaikoilla monissa mittauksissa. Henkinen pahoinvointi ja kasvavat syrjäytyneiden määrät osoittavat kuitenkin, että asiat eivät kaikkien osalta ole hyvin. Tarvitsemme entistä enemmän huolenpitoa ja toisista välittämistä, muistutti Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä puhuessaan Kontiolahden torilla järjestetyssä perhetapahtumassa.

Suomea on pidetty mallimaana erityisesti kotien ja perheiden hyvinvointipalvelujen tarjoajana. Nyt hallitus on laittamassa monet perheet rakenneuudistustensa maksumiehiksi. Tätä Keskusta ei voi ymmärtää eikä hyväksyä. Kyse on selkeästä arvovalinnasta. Keskustan mielestä jokainen perhe on omien asioidensa ja kulloisenkin elämäntilanteensa paras asiantuntija.

- Hallituksen budjettiriihessä sopima kotihoidontuen maksatuksen muutos ei koidu sen paremmin tasa-arvon, perheiden kuin yhteiskunnankaan eduksi, totesi Sipilä. Kotihoidontuen jakaminen kaavamaisesti isän ja äidin kesken on osoittautumassa toimimattomaksi ratkaisuksi. Tosiasia on, että perheiden talous on tiukimmillaan juuri pikkulapsivaiheessa. Tosiasia on myös, että miesten ansiot ovat edelleenkin useimmiten naisia suuremmat. Käytännössä monen isän on omista toiveistaan huolimatta mahdotonta jäädä hoitamaan lapsia kotihoidontuella perheen talouden romahtamatta.

On selvää, että mikäli hallituksen esitys kotihoidontuen muutoksesta toteutuu, tuhannet perheet joutuvat taloudellisten syiden vuoksi laittamaan lapsensa nykyistä aiemmin päivähoitoon kodin ulkopuolelle. Jo nyt tiukilla oleva päivähoito ja kuntien talous eivät tätä kestä.

Suomessa on laadukas päivähoito sekä toimiva tukijärjestelmä yksityiselle hoidolle sekä pienten lasten kotona tapahtuvalle hoidolle. Tätä ei pidä romuttaa näennäissäästöjen nimissä. Perheet tarvitsevat tukea kasvatustehtävässään. Sitä voidaan päivähoidon ohella tarjota kehittämällä neuvolajärjestelmää ja kotipalvelutoimintaa.

- On surullista, jos hyvinvointi-Suomella ei ole varaa sijoittaa tulevaisuuden rakentamiseen - lapsiin ja nuoriin. Kaikkea ei voida mitata rahalla ja säästöillä. Henkinen hyvinvointi, toinen toisistamme välittäminen ja yhteisöllisyys on nostettava talouden mittareiden rinnalle ja jopa niiden edelle, sanoi Sipilä Pohjois-Karjalassa.


Lisätietoja:     puoluejohdon neuvonantaja Riina Nevamäki, puhelin 040 705 2593

Avainsanat: perhe, perheet, kodinhoidon tuki, päivähoito