Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »
 • 5.12.2018 15:45Pääministeri Juha Sipilän lausunto Oulun tapauksista Lue lisää »
 • 4.12.2018 14:05Pääministerin puhe Muistovuosi 1918 päätösseminaarissa 4.12.2018Lue lisää »

Blogin arkisto

Puhe Vero2014 -tapahtumassa 12.3.2014

Keskiviikko 12.3.2014 klo 10:30

(muutosvarauksin)

Hyvät kuulijat,

Suomi tarvitsee yrittäjien kasvuintoa ja ihmisiltä halukkuutta tehdä työtä. Verotuksen suuressa linjassa kannattaa keskittyä näihin kahteen asiaan. Yritykset tarvitsevat omaa pääomaa sekä vakiintuneissa että kasvuyrityksissä ja omistajilla pitää olla terve kannuste tähän. Yleistä työnteon kannustavuutta taas lisää tuloverotuksen kannustavuus.

Alkuun muutama huomio taloustilanteesta. Suomen talouden tilanne on synkkä. Kansantaloutemme romahti ennätyspitkän kasvukauden jälkeen vuonna 2009, jolloin bruttokansantuote putosi peräti 9 prosenttia. Vuosien 2010 ja 2011 pienen nousun jälkeen Suomessa tapahtui pelätty W-ilmiö: jouduimme taas laskun tielle emmekä ole sen jälkeen päässeet toipumaan samalla tavalla kuin esimerkiksi naapurimme Ruotsi. Olemme olleet jo kaksi vuotta taantumassa eivätkä uusimmat talouden indikaattorit lupaa vieläkään suunnanmuutosta.

Euroopassa on nähtävissä orastavaa kasvua, mutta me emme ole omien ongelmiemme vuoksi päässeet tuohon kyytiin. Suomen tilannetta vaikeuttaa erityisesti teollisuuden rakennemuutos ja samanaikainen julkisen talouden syvä kestävyysvaje. Talouden eri indikaattorit viittaavat siihen, että emme ole pääsemässä moneen vuoteen sille tuotannon tasolle, jolla olimme syksyllä 2008. Taloutemme surkea tila johtuu monista tekijöistä. Huolestuttavinta heikossa kehityksessä on se, että tuottavuus on lähtenyt alenemaan, mikä on ainutlaatuista sodanjälkeisessä historiassamme. Jos tätä kehitystä ei saada käännettyä, merkitsee tuottavuuden heikkeneminen pidempiaikaista elintason laskua Suomessa. Tuottavuuden parantamiseksi tarvitaan monia toimia. Ne liittyvät esimerkiksi johtamiseen, osaamisen kehittämiseen ja digitaalisuuden hyödyntämiseen.

Ennen kuin menen tarkemmin verotukseen, vielä muutama ajatus kestävyysvajeestamme. Olemme tällä hetkellä ainakin Euroopan, ellemme jopa maailmanmestareita kahdessa erittäin kyseenalaisessa lajissa. Ensinnäkin julkisen talouden menot ovat nousseet 58 prosenttiin suhteessa bruttokansantuotteeseen. Toiseksi bruttoveroasteemme nousee tällä hallituskaudella ainakin kolme prosenttiyksikköä 45,5 prosenttiin. Julkinen sektori on palkannut melkein yhtä paljon työntekijöitä kuin yksityiseltä sektorilta on poistunut. Pienenevä yksityinen sektori joutuu rahoittamaan kasvavaa julkista puolta. Näin ei tietenkään voi jatkua.

 

Lue lisää »

Avainsanat: kestävyysvaje, verotusaste, yhteistöverokanta, veropohja, luovutustappiot, työurat, pk-yritykset, kasvupolitiikka

Suomi tarvitsee puuyliopiston

Tiistai 5.6.2012 klo 8:00

Maailman ympäristöpäivänä on hyvä nostaa esille vihreän talouden mahdollisuudet oman teollisuutemme rakennemuutoksessa sekä uusien työpaikkojen syntymisessä.

Puu on uusiutuvista luonnonvaroistamme merkittävin, kasvaahan suomalainen metsä yli satamiljoonaa kiintokuutiota vuodessa. Suomella on pitkät perinteet puun hyodyntämisessä sellun, paperin, bioenergian, puutuoteteollisuuden sekä puurakentamisen alueilla. Näitä toimialoja voidaan edelleen kehittää ja vahvistaa.

Puusta voidaan tehdä paljon muutakin. Puun uusia mahdollisuuksia ovat esimerkiksi biohajoavat muovit, nestemäiset polttoaineet, lääkeaineet, maalit, hartsit, palonsuoja-aineet, kankaiden raaka-aineet jne. Suomessa puualan osaaminen on korkeaa, mutta varsinainen huippuosaamisen keskus puuttuu.

Ruotsissa, Kanadassa ja jopa Brasiliassa sekä Portugalissa on tehty lukuisia uusia innovaatioita puupohjaisten uusin tuotteiden alueilla. Esimerkkinä tästä on hiilikuitu, jota ruotsalaiset ovat kehittäneet puupohjaisista raaka-aineista.

Tämä suomalaisille niin luonnollinen uusi teollisuuden ala tarvitsee kipeästi osaamiskeskittymän, joka lähtee määrätietoisesti viemään eteenpäin alan tutkimusta sekä uusia tuoteinnovaatioita.

Tarvitsemme puuyliopiston, johon kootaan alan huippuosaamista. Toivottavasti olemassa olevista yliopistoista joku ottaa kopin asiasta ja ryhtyy pikaisesti toimeen.

Uusien tuoteinnovaatioiden hyödyntäjiksi tarvitaan nykyistä enemmän pieniä- ja keskisuuria yrityksiä. Alan suurille toimijoille useimpien tuotteiden maailmanmarkkinat eivät ole tarpeeksi suuria ja houkuttelevia.

PK-yrityksille markkina on sen sijaan ovat heti alkumetreiltä houkutteleva ja tarjoaa huikeita kasvumahdollisuuksia. Kun raaka-ainetta riittää kotimaassa, myös työllistämisvaikutukset jäävät tänne.

 

Avainsanat: puuyliopisto, ympäristöpäivä, uusiutuvat luonnonvarat, teollisuus, pk-yritykset, työllisyys