Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 16.12.2018 9:33Suomi lyhentää velkaa kymmenen vuoden jälkeenLue lisää »
 • 12.12.2018 15:38Pääministeri Sipilän puhe eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa EU:n tulevasta kehityksestäLue lisää »
 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »

Blogin arkisto

Sananvapaus on demokratian perusta

Lauantai 10.1.2015 klo 13:27

Tämän viikon väkivaltaiset tapahtumat Pariisissa ovat järkyttäneet syvästi koko Eurooppaa, myös meitä suomalaisia.

Satiirisen viikkolehden Charlie Hebdon toimituksen jäseniä murhattiin heidän työpaikalleen tehdyssä hyökkäyksessä keskellä päivää. Järkyttävä terrori-isku on samalla vakava muistutus koko maailmalle sananvapaustyön merkityksestä.

Sanan- ja mielipiteenvapaus on ihmisoikeus, joka kuuluu jokaiselle. Tämä on tänä päivänä maailmalla kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys. Maailman ihmisistä vain runsaat 15 prosenttia elää maissa, joissa sana on vapaa.

Pariisin isku osoittaa myös journalismin vaarat. Yleensä vaarassa ovat kriisialueilla työskentelevät, jotka tekevät vapaan tiedonvälityksen ja ihmisoikeuksien kannalta välttämätöntä työtä usein vaikeissa oloissa. Nyt uhreiksi joutuivat keskellä Eurooppaa työskennelleet lehtimiehet ja heidän työtään tukeneet.

Sananvapaus on länsimaisen demokratian kulmakivi. Meillä Suomessakin sananvapaus on ollut tärkeä edellytys kansanvaltaisen järjestelmän luomiselle. Kun puolueita perustettiin runsaat sata vuotta sitten, niiden sanomaa levittämään perustettiin ensimmäiseksi sanomalehtiä. Puoluelehdistö on sittemmin kuihtunut niin meillä kuin muuallakin, mutta vapaan tiedonvälityksen rooli demokratian ylläpitäjänä on vain korostunut.

Pariisin uhrien muiston äärellä on mietittävä, miten voisimme vahvistaa sananvapautta. Valitettavasti sananvapaus jää usein talous- ja voimapolitiikan varjoon. Siksi olisi tärkeää, että EU-maat miettisivät, miten ne voisivat tukea laajemmin sananvapaustyötä, esimerkiksi kehitystyössä. Vapaa tiedonvälitys on kehittyvän yhteiskunnan perusta. Kun media on vapaa, koko yhteiskunta voi paremmin. Suomen ulkoministeriö voisi ottaa sananvapaustyön yhdeksi kehityspolitiikan painopisteeksi.

Pariisin terroristit perustelivat tekojaan uskonnollisilla syillä. Tapahtumat antavat aiheen vakavaan pohdintaan kaikkialla Euroopassa. Tärkeää olisi tukea uskontokuntien välistä ja sisäistä vuoropuhelua ääriajattelun kitkemiseksi. Tässä työssä jokaisella uskontojohtajalla on merkittävä rooli, jota poliittiset päättäjät ja kansainväliset järjestöt voivat tukea.

Pariisin isku myös muistuttaa uskontojen tuntemuksen tärkeydestä. Vain näin opimme arvostamaan sekä omaa että toisen pyhää ja käymään vuoropuhelua. Vihalle ja muukalaisvastaisuudelle ei pidä antaa sijaa.  

On hyvä, että Suomen valtiollinen johto ja Euroopan unioni ovat tuominneet Pariisin surmatyöt jyrkästi. Euroopan on pysyttävänä vahvana ja yhdessä. Emme voi emmekä saa perääntyä yhteisten arvojen puolustamisessa.

Pääministeri Alexander Stubb osallistuu sunnuntaina Pariisissa mielenilmaukseen, jossa kunnioitetaan Charlie Hebdon uhreja. Hän edustaa siellä meitä kaikkia.

 

Avainsanat: sananvapaus, demokratia, Pariisi