Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 16.12.2018 9:33Suomi lyhentää velkaa kymmenen vuoden jälkeenLue lisää »
 • 12.12.2018 15:38Pääministeri Sipilän puhe eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa EU:n tulevasta kehityksestäLue lisää »
 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »

Blogin arkisto

Lakki kädessä, opinnot takana - tulevaisuus edessä

Tiistai 4.6.2013 klo 10:00 - Juha Sipilä

Viime viikonloppuna on vietetty monia lakkiaisia ja valmistujaisia. Meidänkin perheessä vietettiin lakkiaisia, ja poika on kohta muuttamassa omilleen.

Nuorilla on edessä tulevaisuus täynnä mahdollisuuksia. Toisaalta tulevaisuus voi myös pelottaa. Löytyykö opiskelupaikka? Löytyykö omalta alalta töitä? Uskallanko ottaa uusia haasteita vastaan?

Haluan rohkaista nuoria rakentamaan omia unelmia elämästä, työstä, perheestä, ehkäpä oman yrityksen perustamisesta. Unelmat ovat tärkeitä, ja niitä kannattaa rakentaa ja ylläpitää.  Tärkeintä on olla rohkeasti oma itsensä ja luottaa tulevaisuuteen ja siihen, että elämä kantaa. Ylioppilaaksi pääsy tai ammattiin valmistuminen on yksi tärkeä etappi unelman rakentamisessa.

Joskus työ tai opiskelupaikka löytyy heti. Joskus tilaisuus aukeaa vasta myöhemmin. Kannattaa olla sinnikäs. Taloudellinen suhdanne yhteiskunnassa vaikuttaa siihen, miten paljon töitä on tarjolla.

Olen aina halunnut rohkaista nuoria tarttumaan kaikkeen työhön, mitä tulee tarjolle. Ne ensimmäiset työpaikat eivät välttämättä ole niin mieluisia eivätkä välttämättä vastaa koulutusta.

Yrittäjänä olen käynyt läpi lukuisia työhakemuksia. Monet nuoret pelkäävät esittää lyhyitä työsuhteita hakemuksissaan. Minulle se on aina viestinyt sinnikkyydestä, halusta tehdä töitä ja siitä ettei nirsoilla. Kun pääsee jostain työn syrjästä kiinni, se unelmakin alkaa pikku hiljaa toteutua.

Työnsaanti voi kuitenkin nykyisessä taloudellisessa tilanteessa viivästyä. Se ei ole nuorten syytä. Tärkeintä on, että pitää huolta itsestään ja pysyy aktiivisena. Lyhyitäkin työrupeamia on hyvä tehdä, jos niitä tulee eteen.

Elämä ympärillämme pyörii kiihtyvässä oravanpyörässä. Tässä vauhdissa eivät kaikki jaksa roikkua mukana. Meillä ei ole varaa menettää yhtään nuorta syrjäytymisen tielle.

Yksi pysyvästi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle elämänsä aikana noin miljoona euroa. Työssäkäyvä ihminen tuottaa yhteiskunnalle noin miljoona euroa. Nuoren saaminen takaisin elämän hallinnan pariin on inhimillisesti ensiarvoisen tärkeää, mutta se kannattaa myös taloudellisesti.

Ajatellaanpa asiaa toisin päin. Mitä me voimme saada aikaiseksi välittämällä? Pystytkö sinä saamaan rakastamalla ja välittämällä yhden nuoren takaisin hallitsemaan omaa elämäänsä? Jos onnistut siinä, olet tehnyt yhteiskunnankin näkökulmasta yhtä paljon kuin koko työurasi aikana yhteensä.

Haluan sanoa nuorille erityisesti tämän: Älä jätä kaveria. Jos kaverisi alkaa osoittaa merkkejä siitä, että elämä karkaa käsistä, puutu rohkeasti siihen. Tee se, mitä haluaisit tuossa tilanteessa tehtävän itsellesi.

Nuoret ovat kaikki hyviä jossain. Toivon, että jokainen nuori löytää ne asiat, joista on erityisen kiinnostunut. Omia vahvuuksia kannattaa kehittää. Vahvuuden ympärille saattaa avautua tilaisuus aloittaa vaikkapa oma yritys.

Suomalaiset ovat visaisten ongelmien ratkaisijoina maailman parhaita. Näen jo mielessäni, että yhä useampi suomalainen nuori saa toimeentulonsa ratkomalla työkseen maailman neljää suurta ongelmaa: ilmastonmuutosta, ruoka-, vesi-, ja energiapulaa.

Julkaistu Ilkassa 4.6.2013

Avainsanat: opiskelu, valmistuminen