Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 13.1.2019 14:19Pääministeri Sipilä: Hallitus tukee Oulua kriisissäLue lisää »
 • 11.1.2019 18:48Pääministeri Sipilän lausunto Oulun seksuaalirikosepäilyihin liittyenLue lisää »
 • 31.12.2018 11:09Pääministeri Juha Sipilän uudenvuoden tervehdysLue lisää »

Blogin arkisto

Suomenmaa

Arvovalinnoilla veroparatiiseja ja harmaata taloutta vastaan

Sunnuntai 14.10.2012 klo 13:02

Suomessa on aika käydä perusteellista arvokeskustelua. Arvot ohjaavat politiikkaa, yritysten toimintaa ja meidän itse kunkin valintoja. 

Yritin alkusyksystä etsiä kohun keskellä olleiden yritysten sivuilta yhteisön arvoja. En niitä löytänyt - hakusanalla ”arvot” löytyi vain talouden tunnuslukuja. 

Johtamissani yrityksissä arvot määriteltiin. Ne olivat myös johtajan tärkein työkalu käytännön työssä.

Muistan esimerkkejä. Myyntimies ilmoitti, että Aasiassa on hyväksytty tarjous, mutta ehtona on lahjuksen maksaminen. Se olisi ollut yrityksen arvojen vastaista, ja kauppa jäi syntymättä. Arvot eivät olleet kaupan.

Prosessistamme jäi arvokkaita kuparilevyn hukkapaloja myytäväksi. Eräs kauppias tarjosi hyvän hinnan, jos kauppa voidaan tehdä ilman kuittia. Osaston vetäjä näytti miehelle ovea ja ilmoitti, ettei yhteistyölle ole edellytyksiä jatkossakaan. Olin ylpeä työntekijästäni. Hän oli sisäistänyt yhteisömme arvot.

Arvojen pitäisi ohjata yritysten päätöksentekoa nykyistä vahvemmin. Yritys menestyy vain, jos ympäröivä yhteiskuntakin menestyy. Yhteiskuntavastuun kirjaaminen yrityksen arvoihin vaatii rohkeutta. Minulle yhteiskuntavastuu tarkoittaa sitä, että verot maksetaan sinne, missä toiminta tuottaa tuloksen.

Yrityksen tehtävänä on myös tuottaa taloudellista hyvinvointia alueelle, jossa se toimii ja työllistää ihmisiä. Näin se turvaa myös omaa tulevaisuuttaan ja toiminnan jatkuvuutta.

Veroparatiisit ja harmaa talous ovat hyvinvointiyhteiskuntamme suurimpia uhkia. Harmaan talouden suuruudeksi arvioidaan Euroopassa noin 1850 miljardia euroa. Jos se olisi normaalin verotuksen piirissä, Euroopan maissa ei olisi julkisen talouden alijäämäongelmaa eikä koko talouskriisiä.

Veroparatiisien hyväksyminen osoittaa huonoa harkintaa, itsekkyyttä, lyhytnäköisyyttä ja yhteiskuntavastuun välttelyä. Esimerkiksi eläkeyhtiöidemme linkit veroparatiiseihin eivät ole hyväksyttäviä. Tuottavuus ja eettisyys eivät sulje pois toisiaan - arvioinnin kestäviä sijoituskohteita on kyllä löydettävissä.

Meistä jokainen voi valita tuotteita ja palveluita, joiden arvot vastaavat omiamme. Arvot ovat takana myös kuntien hankintapäätöksissä. Me voimme kuluttajina ja kansalaisina myös muuttaa yritysten ja muiden yhteisöjen käyttäytymistä.

Arvoista on kyse myös kuntavaaleissa parin viikon päästä. Äänestäjä näyttää suuntaa Suomelle.

Avainsanat: arvot, veroparatiisi, harmaa talous