Kuvagalleria

Dancers in Red

Tekniset tiedot

 • Merkki: Chevrolet El Camino, vm. -87
 • Moottori: 400 cid (6,5 l), remmiahdettu, automaatti vaihteet
 • Polttoaine: Puu, vaihtoehtoisesti bensiini
 • Polttoaineen kulutus: Puuta noin 40 kg / 100 km
 • Polttoainekustannus: 2 ?/100 km
 • Toimintamatka: Hieman yli 200 km/ tankillinen (mahd. ottaa nopeudesta riippuen 1300 km polttoaine mukaan)
 • Huippunopeus: yli 140 km/h
 • Oma paino ajokunnossa: ~ 2 000 kg
 • Kaasutinlaitteisto: Rakennettu 2007
 • Moottorin elektroninen ohjaus: Motec M800, sähköisesti ohjattu seoksen lamda-säätö, bensiinin ja puukaasun yhteiskäytön mahdollisuus, automaattinen kaasuttimen sytytys
 • Päästöt: Täyttää E4-normin katsastusmittauksessa puukaasulla

ekokortteli.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=x6168-5S9io

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Viimeisimmät

 • 16.12.2018 9:33Suomi lyhentää velkaa kymmenen vuoden jälkeenLue lisää »
 • 12.12.2018 15:38Pääministeri Sipilän puhe eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa EU:n tulevasta kehityksestäLue lisää »
 • 10.12.2018 11:17Pääministeri Juha Sipilän puhe Suomalaisia ilmastotekoja - Enemmän ja nopeammin-seminaarissaLue lisää »

Blogin arkisto

Suomesta puhtaan energian mallimaa

Maanantai 14.2.2011 klo 9:58

Puhui kesällä jäsenvaalin aikaa mallimaa –ajatuksesta. Luin pari viikkoa sitten Suomen brändityöryhmän raportin ja huomasin, että siinä on hyvin paljon samoja ajatuksia. Mallimaalla tarkoitan sitä, että käyttäisimme ehkä selkeintä vahvuuttamme, visaisten ongelmien käytännön ratkaisukykyä, koko maailmaa koettelevien haasteiden ratkaisemiseen. Brändimme voisi olla: ”tämä on testattu Suomessa”.

Ajatellaanpa vaikka ilmastonmuutosta tai puhdasta energiaa. Jos me emme tee mitään asialle, katastrofaalinen kehitys ilmastossamme vain pahenee. Tutkijat ovat vieläkin jonkin verran erimieltä CO2-päästöjen vaikutuksesta, mutta yksimielisiä siitä, että luonnonvaroja kuormitetaan liikaa:

a. Joka vuosi maailmassa on yli 70 miljoonaa ihmistä enemmän kuin edellisenä vuonna.

b. Ihmiskunta käyttää 50 % enemmän luonnonvaroja kuin 30 vuotta sitten, vaikka teknologia on kehittynyt.

c. Jos kulutus ei vähene, luonnonvarojen käyttö melkein kaksinkertaistuu vuoteen 2020 mennessä.

d. Suomikaan ei ole kestävän kehityksen yhteiskunta. Jos kaikki maailman ihmiset käyttäisivät yhtä paljon luonnonvaroja kuin suomalaiset, tarvittaisiin 2,5 maapalloa.

e. Meidän kuin muidenkin kehittyneiden maiden on luultavasti vähennettävä ilmastopäästöjään nykyisestä noin kymmenekseen seuraavan sukupolven kuluessa, jotta katastrofaalinen ilmastomuutos saadaan torjuttua.

Minusta tämä on mahtava haaste tälle hullulle kansalle. Laitetaan homma kuntoon. Samalla saadaan työpaikkoja tänne. Uskokaa tai älkää, mutta tämä savotta on pakko tehdä ja esimerkiksi saksalaiset sitä jo kovaa kyytiä tekevät. Miksi me emme olisi kärkijoukossa ja samalla saisimme uutta työtä ja yrityksiä maahamme?

Niin kutsutut cleantech-markkinat ovat jo nyt maailmassa 1100 miljardia euroa. Se on 20 kertaa Suomen valtionbudjetti tai 25 uutta Nokiaa. Minun visiossani vuonna 2020 Suomi on ympäristöteknologian mallimaa maailmassa. Me olemme kehittäneet teknologisia ja toiminnallisia keinoja löytää kestävän kehityksen tuotteita ja malleja. Sellaisia, missä totutusta mukavuudesta ei tarvitse ainakaan paljon tinkiä.

Mallimaa näissä asioissa tarkoittaisi myös sitä, että jokainen meistä olisi valmis muutokseen, valmis testaamaan uusia tuotteita ja konsepteja ennakkoluulottomasti. Jos näin tapahtuisi, kaikki maailman johtavat kestävän kehityksen yritykset toisivat toimipisteen Suomeen. Täällä on pieni kansakunta, joka on omaksunut positiivisen ajattelutavan tässä asiassa ja on valmis testaamaan uusia tuotteita sekä konsepteja. Brändi olisikin ”TESTATTU SUOMESSA”. Jos tuote menestyy ja on testattu Suomessa, se kelpaa muillekin. Ajatelkaapa, mikä voima siinä olisi.

Avainsanat: mallimaa, puhdas energia, ympäristöteknologia, sisu, ilmastonmuutos